Finn ut betydningen av handicap oddsspill på fotball og hvordan det egentlig fungerer. Les videre og vi gir deg alle detaljene!

Når det er tale om fotball, på lik linje med all annen konkurranseidrett, er det vanligvis en forskjell på kvaliteten på  de konkurrerende lagene; størrelsen på denne forskjellen varierer avhengig av en kompleks rekke påvirkninger som spenner fra historisk dominans og finansiell støtte, til situasjonsbestemte faktorer som hjemmebane-fordel eller spillerskader/tilgjengelighet. I oddspill på fotball tolkes disse faktorene og blir representert som hvor store sjanser hvert av lagene har til å vinne, i form av odds.

Forklaring av handicap oddsspill på fotball

Når den antatte forskjellen på ferdighetene til de gitte konkurrerende lagene er betydelig høy, vil oddsen på favoritten være så liten at det gir minimal avkastning og er derfor lite insentiv for de som spiller på fotball odds.

For å motvirke den antatte skjevheten i lagenes evner, og å gi mer balanserte og tiltalende odds, tilbyr bookmakere det som kalles handicap oddsspill.

I sammenheng med fotball, vil handicap oddsspill utjevne forskjellen på lagene og forskjellen i oppfatninger om styrken til de individuelle spillerne ved bokstavelig talt å bruke et mål handicap - positivt og negativt - for hver side. Dette gir odds spillere muligheten til å finne mer verdi enn ved kun å satse på en sikker favoritt med en tradisjonell 1X2 innsats - den vanligste måten å spille odds på fotball.

Dette handicap brukes til selve utfallet av kampen for å bestemme innsatsen. Det finnes tre typer handicap oddsspill du bør være klar over før du legger dine innsatser:

Level Handicap

Et Level Handicap er når det ikke foreligger en opplagt forskjell i evnene mellom lag X og lag Y, og dermed eksisterer det ingen handicap skjevhet, og begge lagene starter med 0 mål.

For å vinne på oddsen, må oddsspilleren identifisere det laget som man tror kommer til å score flere mål enn motstanderen. Denne type handicap er ikke relevant for ensidige scoringer, men er nyttig ved at den eliminerer uavgjort; Hvis kampen ender uavgjort blir alle bets tilbakebetalt fordi på en null handicap har Ingen av lagene noen fordel.

 

Single Handicap

Single Handicap oppstår når det er forskjeller på evnene mellom lag X og lag Y. Det antatte overlegne laget vil bli gitt en passende mål handicap for å utjevne kampens sannsynlige utfall for spillformål dvs. -0,5 mål, -1. mål, -1.5 mål osv.

Hvis du for eksempel satser på lag X med et handicap på -1. mål, må dette laget vinne med mer enn ett mål for å dekke sitt handicap slik at du vinner ditt bet.

Hvis de bare vinner med ett mål, oppfattes det med dette handicap som uavgjort for spillformål, slik at innsatsen din blir refundert. Hvis lag Y spiller uavgjort eller vinner, vil du miste din innsats på lag X.

Split Handicap

Split  Handicap oppstår når forskjellen mellom de to lagenes evner er små; slik at du kan fordele innsatsen din over to handicap.

Eksempel: kan lag X blir tilbudt (0 & -0,5). Hvis du satser på lag X og de taper, vil du tape begge innsatsene, ettersom de ikke kvalifiserer for noen handicap.

Hvis kampen ender uavgjort, vil halvparten av innsatsen din ved (0) bli refundert, og den andre halvparten på (-0,5) blir tapt. Hvis lag X vinner, vil imidlertid begge handicap bli dekket, slik at du vinner med begge innsatsene dine.

Vil du prøve andre typer nettspill?

Hva med for eksempel å prøve norske spilleautomater på nett. Her kan du velge mellom et enormt utvalg av spilleautomater fra de aller beste spillutviklerne. 

 

Etter ukens omkamper er nå 16 lag klar for fjerde runde av verdens eldste klubbturnering. De innledende rundene av FA-cupen har kanskje mistet noe av glansen blant klubbene i Premier League de seneste årene, men når fjerde runde drar seg til begynner den ultimate prisen om å spille cupfinale på Wembley å blinke i det fjerne. 

Alle de seks topplagene kom seg helskinnet gjennom det første hinderet og de møtes heller ikke i den fjerde runden, noe som fort kan bety at vi får flere godbiter i denne turneringen utover våren. 

Det går mot to storlag i finalen

Mye rart skal derfor skje hvis ikke to lag fra topp 6 i Premier League spiller i finalen på Wembley 27. mai. Flere av kampene går direkte på TV, og du bør derfor ha gode muligheter til å få med deg fotball live framover, blant annet med topplag som Chelsea og Manchester United. Chelsea er således på vei mot The Double, og Antonio Conte har ingen unnskyldninger for å ikke satse for fullt på denne turneringen.

Det faktum at alle de store klubbene fortsatt er med i turneringen gjør at du får meget god odds på å vedde på hvem som løfter pokalen til slutt, men det er verdt å merke seg at Arsenal, Tottenham. Manchester City og Manchester United fortsatt er opptatt med spill i Europa. Høyest odds får du selvsagt på at amatørene fra Sutton skal ta seg videre til femte runde, og det blir en sensasjon av de sjeldne hvis de greier å slå ut Leeds i den fjerde runden. 

Blir det favorittfall? 

De seks store er allikevel på ingen måte garantert å gå videre. Liverpool slet veldig med Exeter fra nivå 4 i forrige runde, og Arsenal klarte så vidt å ta seg videre borte mot Preston. Det hele kommer an på hvilket lag storklubbene stiller med, og vi anbefaler derfor at du sjekker lagoppstillingene nøye rett før kampstart.

Liverpool–Wolves har utvilsomt et nostalgisk preg, og vi føler oss ganske sikre på at Jürgen Klopp sender utpå et mer rutinert mannskap denne gangen. Wolves har ansatt Paul Lambert som manager, og han har vist i de tidligere klubbene sine at han ikke prioriterer denne turneringen særlig høyt. På Stamford Bridge tar Chelsea imot Brentford i det som blir et rent London-oppgjør. Hjemmelaget er selvsagt klare favoritter, men husk at Chelsea ble slått ut av Bradford på hjemmebane i denne runden for to år siden. Pep Guardiola tar med sine nervøse menn til Selhurst Park, hvor det blir et rent PL-oppgjør mot Crystal Palace. Begge disse lagene fokuserer garantert mer på ligaen, og da er det typisk hvis det hele ender i en omkamp som ingen av managerne ønsker. 

 


Klarer Sam Allardyce å ta Crystal Palace til nok en cupfinale?

Bilde: Michael Kjaer

Lett trekning for Tottenham og Manchester United

Tottenham møter lille Wycombe hjemme, og det blir en oddsbombe av de sjeldne hvis Spurs skulle gå på en smell her. Vær allikevel obs på at Pochettino garantert kommer til å rotere mye på laget. Dette er også tilfellet for Jose Mourinho, som i tillegg er travelt opptatt med ligacupen i disse dager. Vi bør derfor forberede oss på mange nye fjes når Championship-laget Wigan entrer Old Trafford på søndagen. Arsenal har den klart vanskeligste kampen borte mot Southampton. Mye av fokuset til Arsene Wenger er nok rettet inn mot mesterligamøtet mot Bayern München, og man skal derfor ikke se bort fra at det fort kan bli hjemmeseier i dette oppgjøret.

 

Ryan Fraser var tungen på vektskålen mot Liverpool Foto: Wikimedia Commons

 

Liverpool gikk inn i kampen der alle forventet en seier, og at de ikke skulle la Chelsea få rykke ifra i toppen. Bournemouth vart sett på som underdogs. Liverpool var for første gang på lenge uten Matip i forsvaret og Coutinho sin kreativitet på topp. Skulle Liverpool fortsette sin gode form, eller skulle Bournemouth få med seg poeng etter en periode med ujamne resultat?

 

Liverpool startet kampen på Vitality stadium best, da de kontrollerte store deler fram til pause. De viste fram sin spillestil. Klopp sitt ønske om et hardtjobbende lag og høyt press, veksling mellom bakrom, mellomrom, vending av spill, var alt på plass. Dette resulterte i at Liverpool gikk til pause med en to mål ledelse.

 

Etter pause var det Bournemouth som viste seg som det beste laget. Liverpool datt ned noen hakk, mens hjemmelaget tok tak å hevet seg. Tidliger Liverpool spiller Jordon Ibe kom inn for King i pausen, til applaus fra hele stadion. Omgangen startet med 3 gule kort til, Wilshere, Francis og Henderson. Stanislas måtte etter 55minutter gi seg med en skade. Ryan Fraser kom inn, å dette var nok vendepunktet i kampen. 

 

Fraser har vert på banen bare noen sekunder når han jager en lang ball. Han blir felt og sår straffe. Wilson setter inn reduseringen etter 56 minutter. Bare noen minutter senere ser det ut som Liverpool skal sikre seieren, Mane går forbi noen spillere på siden, får han legger den ut til Can som setter den fint i krysset. Under halvtimen igjen, Liverpool leder 3-1, for de fleste var denne kampen avgjort. På corner etter 72 minutter er Milner nær ved å sette spikeren i kisten. Boruc plukker ned ballen, beveger seg innover i mål, men klarer med en centimeter å holde ballen i spill. Her var det nok teknologien som reddet hjemmelaget.

 

Med et kvarter igjen å spille, kommer hjemmelaget på en kontring. Fraser spiller ballen til Wilson på høgre side, den blir slått inn i feltet til Afobe som fomler ballen bakover. Der står Fraser å venter, før han setter den sikkert ned i hjørnet, 2-3 er stillingen å kampen er igjen åpen. Bare tre minutter senere, i det 79 spilleminutt får Fraser et frispark. Det blir slått inn i feltet, klarert, nytt innlegg. Der står Steve Cook og dunker ballen i mål til 3-3. Ryan Fraser har spilt 25minutter, konstant trussel for bortelaget. Involvert i 3 av 3 mål så langt for Bournemouth, ganske forventet så får denne mannen Man of The Match over høytaleranlegget. På overtid har hjemmelaget en corner, det ender opp i et skudd fra distanse, som Karius må gi retur på. Der står Ake, som får ballen i mål. Bournemouth har stilnet alle Liverpool supportere. Det ender 4-3 til hjemmelaget, etter en fantastisk omgang.

 

Denne artikkelen ble publisert først på fotballnerd.no

 


Alexander Søderlund var hot i kveld og scoret to mål. Foto: UEFA.com

Søderlund skøyt Saint-Etienne til topps

Det så beksvart ut på 0-2 for Saint-Etienne da laget møtte Anderlecht i kveldens toppoppgjør i europaligaen. Men det var før Søderlund slo til.

Av This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

0-2 ble til 2-2 i løpet av av fem magiske Søder-minutter mellom 62. og 67. minutt av kampen. Det hele ble avsluttet av en scoring av Kevin Monnet-Paquet (73) og franskmennene gikk til topps i gruppen og blir seedet i sluttspillet.
Etter å ha slitt en lang periode er det tysværbuen som er snakkisen i fransk fotball i kveld.

Løftene om regelmessig spilletid ble ikke oppfylt og Blackburn-utlånet var i ferd med å bli et mareritt for Martin Samuelsen.

Samuelsen ble lånt ut til Championship-klubben i august i år og utlånet skulle egentlig ha vart til nyttår.

Med 70 minutter i ligaen fordelt på tre måneder så kan man trygt si at løftet ikke ble oppfylt og at nordmannen ikke var en del av Blackburn-manager Owen Coyle sine planer.

– Jeg lurte på om jeg virkelig skulle sitte her og fise fram til januar, og dermed miste verdifull kamptrening. Det er tross alt det viktigste for min utvikling i den alderen jeg er nå, sier den norske landslagsspilleren til Nettavisen.

 

Kontrakten med Blackburn ble terminert 22. november og nordmannen returnerte til London Stadium og West Ham.

Samuelsen utelukker ikke et nytt utlån, men til Nettavisen uttaler han følgende:

– Det får jeg ta i januar. Nå vil jeg først og fremst bare ha fokus på å komme i kampform her i West Ham, hvor jeg får spille regelmessig.

Denne artikkelen ble publisert først på fotballnerd.no