Finn ut betydningen av handicap oddsspill på fotball og hvordan det egentlig fungerer. Les videre og vi gir deg alle detaljene!

Når det er tale om fotball, på lik linje med all annen konkurranseidrett, er det vanligvis en forskjell på kvaliteten på  de konkurrerende lagene; størrelsen på denne forskjellen varierer avhengig av en kompleks rekke påvirkninger som spenner fra historisk dominans og finansiell støtte, til situasjonsbestemte faktorer som hjemmebane-fordel eller spillerskader/tilgjengelighet. I oddspill på fotball tolkes disse faktorene og blir representert som hvor store sjanser hvert av lagene har til å vinne, i form av odds.

Forklaring av handicap oddsspill på fotball

Når den antatte forskjellen på ferdighetene til de gitte konkurrerende lagene er betydelig høy, vil oddsen på favoritten være så liten at det gir minimal avkastning og er derfor lite insentiv for de som spiller på fotball odds.

For å motvirke den antatte skjevheten i lagenes evner, og å gi mer balanserte og tiltalende odds, tilbyr bookmakere det som kalles handicap oddsspill.

I sammenheng med fotball, vil handicap oddsspill utjevne forskjellen på lagene og forskjellen i oppfatninger om styrken til de individuelle spillerne ved bokstavelig talt å bruke et mål handicap - positivt og negativt - for hver side. Dette gir odds spillere muligheten til å finne mer verdi enn ved kun å satse på en sikker favoritt med en tradisjonell 1X2 innsats - den vanligste måten å spille odds på fotball.

Dette handicap brukes til selve utfallet av kampen for å bestemme innsatsen. Det finnes tre typer handicap oddsspill du bør være klar over før du legger dine innsatser:

Level Handicap

Et Level Handicap er når det ikke foreligger en opplagt forskjell i evnene mellom lag X og lag Y, og dermed eksisterer det ingen handicap skjevhet, og begge lagene starter med 0 mål.

For å vinne på oddsen, må oddsspilleren identifisere det laget som man tror kommer til å score flere mål enn motstanderen. Denne type handicap er ikke relevant for ensidige scoringer, men er nyttig ved at den eliminerer uavgjort; Hvis kampen ender uavgjort blir alle bets tilbakebetalt fordi på en null handicap har Ingen av lagene noen fordel.

 

Single Handicap

Single Handicap oppstår når det er forskjeller på evnene mellom lag X og lag Y. Det antatte overlegne laget vil bli gitt en passende mål handicap for å utjevne kampens sannsynlige utfall for spillformål dvs. -0,5 mål, -1. mål, -1.5 mål osv.

Hvis du for eksempel satser på lag X med et handicap på -1. mål, må dette laget vinne med mer enn ett mål for å dekke sitt handicap slik at du vinner ditt bet.

Hvis de bare vinner med ett mål, oppfattes det med dette handicap som uavgjort for spillformål, slik at innsatsen din blir refundert. Hvis lag Y spiller uavgjort eller vinner, vil du miste din innsats på lag X.

Split Handicap

Split  Handicap oppstår når forskjellen mellom de to lagenes evner er små; slik at du kan fordele innsatsen din over to handicap.

Eksempel: kan lag X blir tilbudt (0 & -0,5). Hvis du satser på lag X og de taper, vil du tape begge innsatsene, ettersom de ikke kvalifiserer for noen handicap.

Hvis kampen ender uavgjort, vil halvparten av innsatsen din ved (0) bli refundert, og den andre halvparten på (-0,5) blir tapt. Hvis lag X vinner, vil imidlertid begge handicap bli dekket, slik at du vinner med begge innsatsene dine.

Vil du prøve andre typer nettspill?

Hva med for eksempel å prøve norske spilleautomater på nett. Her kan du velge mellom et enormt utvalg av spilleautomater fra de aller beste spillutviklerne.