Etter ukens omkamper er nå 16 lag klar for fjerde runde av verdens eldste klubbturnering. De innledende rundene av FA-cupen har kanskje mistet noe av glansen blant klubbene i Premier League de seneste årene, men når fjerde runde drar seg til begynner den ultimate prisen om å spille cupfinale på Wembley å blinke i det fjerne. 

Alle de seks topplagene kom seg helskinnet gjennom det første hinderet og de møtes heller ikke i den fjerde runden, noe som fort kan bety at vi får flere godbiter i denne turneringen utover våren. 

Det går mot to storlag i finalen

Mye rart skal derfor skje hvis ikke to lag fra topp 6 i Premier League spiller i finalen på Wembley 27. mai. Flere av kampene går direkte på TV, og du bør derfor ha gode muligheter til å få med deg fotball live framover, blant annet med topplag som Chelsea og Manchester United. Chelsea er således på vei mot The Double, og Antonio Conte har ingen unnskyldninger for å ikke satse for fullt på denne turneringen.

Det faktum at alle de store klubbene fortsatt er med i turneringen gjør at du får meget god odds på å vedde på hvem som løfter pokalen til slutt, men det er verdt å merke seg at Arsenal, Tottenham. Manchester City og Manchester United fortsatt er opptatt med spill i Europa. Høyest odds får du selvsagt på at amatørene fra Sutton skal ta seg videre til femte runde, og det blir en sensasjon av de sjeldne hvis de greier å slå ut Leeds i den fjerde runden. 

Blir det favorittfall? 

De seks store er allikevel på ingen måte garantert å gå videre. Liverpool slet veldig med Exeter fra nivå 4 i forrige runde, og Arsenal klarte så vidt å ta seg videre borte mot Preston. Det hele kommer an på hvilket lag storklubbene stiller med, og vi anbefaler derfor at du sjekker lagoppstillingene nøye rett før kampstart.

Liverpool–Wolves har utvilsomt et nostalgisk preg, og vi føler oss ganske sikre på at Jürgen Klopp sender utpå et mer rutinert mannskap denne gangen. Wolves har ansatt Paul Lambert som manager, og han har vist i de tidligere klubbene sine at han ikke prioriterer denne turneringen særlig høyt. På Stamford Bridge tar Chelsea imot Brentford i det som blir et rent London-oppgjør. Hjemmelaget er selvsagt klare favoritter, men husk at Chelsea ble slått ut av Bradford på hjemmebane i denne runden for to år siden. Pep Guardiola tar med sine nervøse menn til Selhurst Park, hvor det blir et rent PL-oppgjør mot Crystal Palace. Begge disse lagene fokuserer garantert mer på ligaen, og da er det typisk hvis det hele ender i en omkamp som ingen av managerne ønsker. 

 


Klarer Sam Allardyce å ta Crystal Palace til nok en cupfinale?

Bilde: Michael Kjaer

Lett trekning for Tottenham og Manchester United

Tottenham møter lille Wycombe hjemme, og det blir en oddsbombe av de sjeldne hvis Spurs skulle gå på en smell her. Vær allikevel obs på at Pochettino garantert kommer til å rotere mye på laget. Dette er også tilfellet for Jose Mourinho, som i tillegg er travelt opptatt med ligacupen i disse dager. Vi bør derfor forberede oss på mange nye fjes når Championship-laget Wigan entrer Old Trafford på søndagen. Arsenal har den klart vanskeligste kampen borte mot Southampton. Mye av fokuset til Arsene Wenger er nok rettet inn mot mesterligamøtet mot Bayern München, og man skal derfor ikke se bort fra at det fort kan bli hjemmeseier i dette oppgjøret.