Det ser ut til å bli lite spilletid på en halvskadet Vincent Kompany denne sesongen.

 

Bilde: Mike Serigrapher

Pep Guardiola fikk en drømmestart på trenerkarrieren i Manchester City.  Ti strake seire tydet på at de lyseblå skulle parkere all motstand denne sesongen, men etter seieren borte mot Swansea har Guardiolas menn spilt fem kamper uten å vinne.

Guardiola virker selv å ta det hele med ro, og hevder med tyngde at han nettopp har startet prosjektet på Etihad. De arabiske eierne er allikevel ikke kjent for å være de mest tålmodige, men prosjekt Guardiola kommer nok til å få mer enn nok tid til å sette seg.

Full pott må tas i de neste fire kampene

Til tross for den litt tunge perioden topper City fortsatt tabellen, og motstanden i serien framover virker høyst overkommelig. Tre poeng til Manchester City gir vanligvis lave odds i fotball tipping, men det kan være verdt å kombinere seier til City med en kamp som gir en noe høyere odds. Etter det sure poengtapet hjemme mot Southampton hadde laget et realt oppvaskmøte, og det er derfor sannsynlig at laget skjerper seg i de kommende kampene i Premier League. I tillegg skal Guardiolas menn også prøve å rette opp den dårlige starten i Champions League, hvor laget bare har tatt fire poeng på de tre første kampene.

De neste seriekampene

På grunn av landskamppausen blir det bare spilt fire seriekamper før desember, og samtlige av disse bør vinnes for at City skal kunne henge med i det som virker å bli en rekordjevn serie. Til helgen venter West Bromwich borte, og de lyseblå bør ha mer enn nok kvalitet til å ta tre poeng her.  Det samme gjelder seriekampene i november, hvor to er mot de nyopprykkede lagene Middlesbrough og Burnley. Den vanskeligste kampen er Crystal Palace borte, men også her bør det være gode muligheter for full pott og fortsatt serieledelse når adventsklokkene begynner å ringe.  

Problemer med enkelte spillere

Alt er allikevel ikke rosenrødt. Det kommer stadig flere rykter om at stjernespissen Sergio Aguero er misfornøyd med tingenes tilstand, og at samarbeidet med Guardiola på ingen måte går knirkefritt for seg. I tillegg har man det evigvarende problemet med skadesituasjonen til Vincent Kompany. Belgieren spilte kampen mot Southampton, men det er hevet over enhver tvil at City blir nødt til å hente forsterkninger til forsvaret i de neste overgangsvinduene.

Avansement i Champions League blir vanskelig​

Situasjonen ser derimot noe mørk ut i denne turneringen.  Uavgjortresultatet borte mot Celtic betyr at City enten må slå Barcelona hjemme eller Mönchengladbach borte for å gå videre. Noe av grunnen til å hente Guardiola var at han er mannen som skal ta det aller gjeveste trofeet hjem til den lyseblå delen av Manchester. Resultatene fra den første runden i gruppespillkampene viser allikevel at det er det tyske laget som for øyeblikket er favoritt til å gå videre sammen med Barcelona. Skulle City også tape hjemme mot katalanerne, kommer avstanden opp til andreplassen med all sannsynlighet til å være fire poeng. Dette betyr at City er avhengige av hjelp fra Barcelona for å komme seg videre til åttedelsfinalen, men det er selvsagt mye som kan skje i andre halvdel av gruppespillet.