For alle fotballinteresserte i Norge er det alltid en drøm og mye moro å reise til utlandet på fotballtur. Da får man med egne øyne se stjernespillere og lag i aksjon som man ellers kun er vant med å se fra godstolen eller sofaen hjemme, og ofte kan det kombineres med en god ferie eller weekendtur i tillegg.

Er man virkelig bitt av fotballbasillen kan det nesten være like moro å besøke noen av de mest kjente stadionene som enda eksisterer. Og det mangler ikke på ikoniske steder som er vel verdt et besøk. I denne artikkelen gir vi deg vår topp tre liste over de mest spennende fotballanleggene som en bør besøke om sjansen byr seg.

Estadio Azteca

Kanskje ikke det mest berømte laget i vår del av verden, Club America, har Estadio Azteca som sin hjemmebane sammen med Mexico sitt landslag. Men kampene som har blitt spilt her gjør den definitivt til en av de mest ikoniske banene i verden. Det er det eneste anlegget som har høstet to World Cup finaler, henholdsvis i 1970 og 1986, og er blant de største av sitt slag med en kapasitet til å ta imot 105 000 mennesker. Et av øyeblikkene som stadionen er mest kjent for er under World Cup kvartfinalen i 1986, hvor Argentina møtte England. Det er i denne kampen to av Diego Maradona sine mest kjente scoringer kommer fra. "Guds hånd" som første mål, etterfulgt av et annet kun fire minutter etterpå hvor den lettbeinte argentineren driblet vekk halve det engelske laget og scorte på nytt. Det ble stående som de to eneste målene fra Argentina sin side i en kamp de vant 2-1.

Camp Nou

Hjemmebanen til Barcelona, Camp Nou, har lenge vært et attraktivt reisemål for mang en fotballinteressert nordmann. Ikke bare kan man kombinere en tur på stadionen med en flott reise til en av Spanias mest kjente og flotteste byer, men de er selvsagt også hjemmebanen til et av verdens beste fotballag, FC Barcelona. Finn fotballbilletter til Barcelona på Fotballbilletter.org.

Anlegget er i dag det største i Europa og kan ta imot knappe 100 000 ivrige fotballsupportere. Stadionen har enda til gode å høste noen av de største internasjonale turneringene, men finalen i Europacupen blitt spilt her to ganger tidligere. Det skjedde i 1989 og 1999.

Old Trafford

"The Theatre of Dreams" som hjemmebanen til Manchester United, Old Trafford, ofte blir kalt, er kanskje den utenlandske fotballstadionen som er mest kjent i Norge. Med en massiv norsk fanskare er det stort sett alltid en stor norsk delegasjon på tribunen under hver kamp som spilles. I følge Fotballbilletter.org reiser flere tusen nordmenn på fotballtur til Manchester United hvert år.

Bare Wembley Stadium i London har plass til flere tilskuere i England, og de røde djevlene kan høste 75 769 tilskuere på hver kamp. Old Trafford er et klassisk og ikonisk anlegg som er vel verdt et besøk, uavhengig om ditt favorittlag spiller her eller ikke.